Diamant til 575 mill. snart til salgs

Utropsprisen på verdens nest største diamant er 70 millioner dollar.

Den er verdens nest største diamant gjennom alle tider, og ble funnet i Botswana i Afrika i november i fjor. Neste måned skal den selges på auksjon. Utropspris: 70 millioner dollar - rundt 575 millioner kroner. Trolig vil den gå for mye mer enn det, skriver VG.Lesedi La Rona blir den kalt, den 1109 karat (222 gram) store diamanten som sist høst ble hugget ut av Karowe-gruven i Botswana. Steinen er på størrelse med en tennisball - og er bare overgått av den berømte og legendariske Cullinan-diamanten som i 1905 ble funnet i nabolandet Sør-Afrika. Den veide ufattelige 3106 karat. Karowe-gruven der Lesedi La Rona ble funnet, eies av det kanadiske selskapet Lucara Diamonds. Omtrent samtidig fant selskapet to andre enorme diamanter - en på 813 karat og en på 374 karat. Den største av disse ble solgt på auksjon i forrige uke, og innbrakte 63 millioner dollar - om lag en halv milliard kroner. Det er den dyreste diamanten som noen ganger omsatt. 

diamant
diamantgruver
Lesedi La Rona
Nyheter