Uvær rammer Sørlandet

En svak front med tåke har passert innover Sørlandet natt til søndag. Det er en forsmak på et større uvær som er ventet.

Sjøfolk på Sørlandet har allerede fått merke uværet som er på vei. I løpet av natten har Redningsselskapet hjulpet en skøyte fra 1929 inn til land ved Farsund.– De var litt forvirrede på grunn av dårlig sikt, sier Gøran Gundersen fra redningsskøyta Ægir til NTB.Han forteller at det regner i området, men at de ikke er urolige for uværet som kommer og heller ikke har hatt noen andre oppdrag i natt.Meteorologisk institutt opplyser til NTB at uværet er ventet å treffe Agder-fylkene tidlig søndag ettermiddag. Hele dagen vil være preget av tåke og uværet vil dra med seg kraftige byger og torden.NVE varsler om flom og jordskredfare i Hedmark, Oppland, Buskerud og Telemark, samt skredfare i Vestfold, på grunn av regnværet.


Les også