50 menn pågrepet for «uislamsk» bekledning og hårsveis

Femti unge menn har blitt arrestert i Saudi-Arabia for hårsveiser, halskjeder og annen pryd som anses som uislamsk.

Saudi Arabian capital Riyadh with the 'Kingdom Tower' photographed through a window of the 'Al-Faislia Tower' in the Saudi Arabian capital Riyadh. Saudi Arabias stock exchange has opened up to direct foreign investment for the first time. The decision to open up the Tadawul stock exchange on Monday comes at a crucial time for Saudi Arabia, whose revenue has taken a hit from the plunge in oil prices over the past year. The kingdom is the worlds largest exporter of crude. (AP Photo/Markus Schreiber, File)

De unge mennene ble pågrepet da politiet gjennomførte en aksjon i forbindelse med ramadan i Mekka vest i landet, som regnes for å være islams helligste sted. Det melder det saudiarabiske nyhetsnettstedet Sabq.En rekke lovbrudd ble begått, ifølge politistyrkene, som nevner rare hårsveiser, kjeder som hang nedover brystet eller armene, hodebånd og korte eller ubeskjedne klær både for menn og kvinner.Etaten som gjennomførte aksjonen hadde advart innbyggere mot å «handle i strid med islamsk religiøs tradisjon». De skal nå etterforskes videre. (©NTB)

saudi-arabia
Nyheter