Det kan komme snø i fjellet i uken som kommer

Sjekk værmeldingene før du kjører over fjellet i uken som kommer, oppfordrer Meteorologisk institutt, for det kan komme snøbyger.

– Det blir forholdsvis kjølig, så det er lurt å følge med på værmeldingene, sier Bente Wahl, vakthavende meteorolog til NTB.Etter regnværet de nærmeste dagene vil det komme en periode med kaldere temperaturer.– Dermed kan det være greit å være oppmerksom på at det kan komme snøbyger på de høyeste fjellovergangene, sier Wahl.Hun nevner at det kan bli minusgrader på både Sognefjell, Finse og Dovre i midten av uken. Når det i tillegg er ventet byger, så kan det fort bli snøbyger. På dagtid er det plussgrader, men det kan likevel komme snø som smelter på bakken.– Dette er ikke uvanlig, men det er kjøligere enn normalt for årstiden, sier Wahl.Hun forventer at temperaturene vil stige igjen neste helg, men påpeker at det er for tidlig å si noe sikkert. (©NTB)

snø
fjellet
meteorologisk institutt
Nyheter