Er du like keen om én måned?

Late dager og lyse netter gjør at alt med den nye flammen virker perfekt. Men vil det vare når hverdagen begynner?

Foto: Scanpix

Dagbladet har snakket med en rekke samlivseksperter som forteller hvilke faktorer som gir partnerklaff.- En forelskelse er en deilig rus. Da underslår man lett alle de negative tingene ved den man har møtt. Men det er innmari lurt å finne ut hva man faktisk har til felles, råder psykolog og parterapeut Andreas Løes Narum i parweb.no.- Elsker du fest og sosiale lag, bør du ikke finne deg en einstøing. Sett ord på forskjellene dere imellom. Er det noe man irriterer seg over, så er det lett å prøve å overse det i starten av et forhold, sier Narum til Dagbladet. Psykolog og parterapeut Eva Tryti sier det kan ta et år eller halvannet før man er ute av den første forelskelsesrusen. - De viktigste tegnene på at et forhold er liv laga, er felles verdier og en kulturell bakgrunn som har visse likhetstrekk. All forskning viser at jo større forskjeller, jo vanskeligere er det å få det til å fungere, sier Tryti til avisen.

Nyheter