Franske vinbønder raser over på billigvin fra Spania

Tusener av liter med vin ble «dekantert» i gatene i flere sørfranske byer denne uken. Vinkrigen med Spania er trappet opp.

I byen Sète i vinregionen Languedoc-Roussillon ved Middelhavet truet den røde flommen med å sette et parkeringshus under vin. Det var den lokale avdelingen av vinbøndenes organisasjon (CRAV) som utløste flommen i protest mot billigimport fra Spania.Aksjonistene viste til at tankbiler går i skytteltrafikk mellom de to landene. Franske importører fyller vinen over på flasker, utstyrer den med innsmigrende etiketter og selger den til lokale supermarkeder og restauranter for noen få euro.– Dette skjer med importert vin selv fra Argentina og Chile. Det kan ikke fortsette slik. Våre medlemmer sitter med store lagre de ikke får solgt, heter det i en uttalelse.Mellom 20.000 og 50.000 liter vin ble natt til onsdag sluppet ut i gatene fra fem store tanker eid av distributøren Biron. Politi og brannvesen ble satt inn for å hindre av vinen oversvømmet kjellere og parkeringshus i Sète.Aksjonistene har tidligere stanset tankbilene mens de var på motorveien og tømt dem for innhold.

vin
frankrike
Spania
Nyheter