Ikke kjør før regnet gir seg regnet gir seg!

Regnet høljer ned på Østlandet lørdag formiddag, og bilistene bes vente med å kjøre til det har gitt seg. Mange veier er stengt, og veibanen er glatt, advarer politiet.

Foto: Scanpix

Flere underganger i Asker og Bærum er stengt, blant annet Sandviksveien under E18 ved Kadettangen. Der står en bil fast i vannmassene, melder politiet på Twitter.Undergangen ved Hvalstad stasjon er heller ikke fremkommelig.Også i Buskerud skaper nedbøren problemer. Lørdag morgen skriver Drammens Tidende at Tuverudveien i Lier er stengt og at det flere steder ligger grus og jord i veibanen.Politiet i Oslo melder på Twitter om store vannansamlinger på E6 ved Abildsø og i tunnelen ved Framnes på E18, og ber folk kjøre forsiktig.Nedbøren kommer til å fortsette utover dagen, og Yr har lagt ut et kart hvor man kan følge med på hvor regnværet beveger seg.BilulykkePolitiet i Asker og Bærum melder på Twitter om at flere biler står fast i vannmassene, og en kvinne er kjørt til sykehuset etter å ha mistet kontroll over bilen på E18 ved Asker inn mot Oslo. Kvinnen kjørte inn i autovernet, og politiet regner med at årsaken til ulykken er vannplaning.Oversvømte kjellereBudstikka melder om store mengder vann blant annet på Bekkestua, og brannvesenet må rykke ut til oversvømte kjellere rundt om i både Akershus og Buskerud.Romerike 110-sentral melder også om oversvømmelser på Lørenskog.– Ved lunsjtider, rundt klokka 12 og 13, bør det verste være over. Det kan være at det henger igjen noen byger da, men det blir ikke like intenst som det vi har nå, sier Vibeke Thyness, statsmeteorolog, til avisen. (©NTB)

regn
Nyheter