Juli har vært varmere enn normalt

Selv om juliværet har vært ustabilt mange steder, har måneden generelt vært varmere enn normalt. Og i Bergen har den vært våtere enn på over 50 år.

Det ble målt 263,7 millimeter nedbør i Bergen, noe som er rekord for målestasjonen som ble satt opp i 1983, skriver VG. På en stasjon i nærheten ble det derimot målt enda mer nedbør i 1963 og i 1920, da det kom henholdsvis 297 og 331 millimeter nedbør. I år ble også rekorden for antall regndager tangert i vestlandsbyen.– Det har kommet mer enn én millimeter regn i døgnet i over 20 dager. Dette er en tangering av det meste som har vært i 1995 og i 2007, sier vakthavende meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt.Wahl kan også fortelle at juli har vært varmere enn normalt – og varmere enn i fjor.– Generelt har det vært litt varmere enn normalt. Svalbard lufthavn har for eksempel hatt gjennomsnittlig tre grader over normalen.Aller varmest var det ved Brusdalsvatnet i Møre og Romsdal 20. juli, da gradestokken viste 32,2 grader. (©NTB)

sommer
Nyheter