Nå vil foreldre gps-spore barna

Interessen for smartklokker med gps-sporing til barn vokser i Norge.

Barn - Foto - Scanpix

Den nye mobilnisjen, små smarttelefoner i klokkeformat for barn med begrenset funksjonalitet og mulighet for sporing, har skutt fart i Norge, skriver DN.Ifølge analysebyrået IDC ble det ble solgt flere klokkemobiler for barn i andre halvår 2015 enn Samsungs totale salg av smart­tilbehør.– Etterspørselen vokser nærmest eksplosivt. Det er tydelig at foreldre ønsker å kunne kommunisere med barna uten å gi dem egen telefon mens de er for små, sier Thomas Mathiesen, gründer av nettbutikken GPSforbarn.no.Nettbutikken forteller at de selger 800 klokker i måneden. Paul Thürmer er en av de som har gått til innkjøp av smartklokke til datteren på fire år.– Vi var skeptiske i starten, men etter noen måneders bruk har vi bare positive erfaringer, sier Paul Thürmer.- Klokken er for det meste av, men hun får den med seg på besøk hos venner eller når vi er på ferie, eller typiske steder hun kan bli adskilt fra oss, sier Thürmer til DN.

Nyheter