Salget av USAs grunnlov til værs etter Trump-utfordring

Salget av lommeutgaver av USAs grunnlov har økt kraftig etter at faren til en amerikansk muslimsk offiser som ble drept i Irak, viste fram sin utgave og fordømte Republikanernes presidentkandidat Donald Trump.

Khizr Khan ble en stemme for muslimske amerikanere som er opprørt over Trumps mange antimuslimske utspill.– Han lover å bygge murer og nekte oss å være i dette landet. Donald Trump, du ber amerikanere om å stole på deg med sin fremtid. La meg spørre deg, har du i det hele tatt lest den amerikanske grunnloven, spurte Khan og tok fram en utgave fra innerlommen på dressjakken.– Jeg vil gladelig låne deg min kopi, la han til da han sto på talerstolen sammen med kona Ghazala under Demokratenes landsmøte forrige uke. De mistet sønnen Humayun Khan (27) i en selvmordsaksjon i Irak i 2004.Lommeutgaven ligger nå som nummer to på Amazons bestselgerliste, kun slått av manuset til «Harry Potter and the Cursed Child». Amazons utgave på 52 sider til én dollar er ikke den samme som Khan vippet ut av lommen, men det legger ikke en demper på populariteten. Utgiveren av en annen utgave av grunnloven sier at de er helt utsolgt – og at de ikke har sett lignende i sine 23 år.– Det er veldig spennende at den er blitt introdusert på nytt for så mange mennesker, sier Keir Walton i Oak Hill Publishing Company. Han legger til at han er sikker på at økningen henger sammen med Khans tale.

usa
valg
trump
Nyheter