Dronningens barndomshjem kuttes opp og flyttes

Arbeidet med å dele dronning Sonjas barndomshjem i biter og flytte det til Maihaugen, er i gang. 

Dronning Sonja åpnet mandag utstillingen "Sølvbryllupsgaven" i Tromsø - Foto - Scanpix
Der skal det gjenoppstå i original stand, og dronningen skal bidra.Funkisboligen på Vinderen der lille Sonja Haraldsen tok sine første skritt og vokste opp, skal representere 1930-tallets arkitektur i samlingen Boligfeltet på Maihaugen. Huset skal kutts på midten, demonteres i nøye oppmålte terninger og flyttes forsvarlig på trailere til Maihaugen på Lillehammer.– Det er moro, vi liker sånne jobber, sier prosjektleder Arne Bergheim i Nordic Crane, som skal flytte huset, til NTB.Det er et av de større flytteprosjektene de har holdt på med.Etter at familien Haraldsen flyttet, har huset blitt endret på, men på Maihaugen er planen å vise det fram slik det var da dronningen bodde der. Dronning Sonja har lovet å bidra både med dokumentasjon og gjenstander, men ønsker ikke å utdype mer enn det overfor NTB. (©NTB)