Cervantes er nummer 75 på verdensrankingen, men han kom til kort mot den norske 17-åringen som dermed tok sin gjeveste skalp så langt i karrieren. Ruud tapte første sett, men kom tilbake og seiret 3-6, 6-1, 6-4.– Dette er nok det beste jeg har gjort i karrieren hittil. Det har vært en veldig bra uke, og jeg har egentlig alt å vinne nå. De jeg møter er høyere ranket enn meg og har mye mer å tape. Det er på mange måter behagelig å være underdog i hver kamp, sier Ruud til .– Jeg synes det var en fortjent seier. Casper hadde flere bruddballer totalt sett. Jeg føler at han har nivået inne, sier stortalentets far Christian Ruud til .Han er den nordmann som har hevdet seg best i profftennis, og han var på det beste nummer 39 på ATP-rankingen.Ikke i nærheten– Vi kan ikke ta helt av, men det er klart at det lover veldig bra når man slår en topp-100-spiller som 17-åring. Det var ikke jeg i nærheten av da jeg var på den alderen, sier den stolte faren.Onsdag vant Casper Ruud over Andrej Martin, nummer 124 i verden. Slovaken var i 3. runde både i Roland-Garros og i Rio-OL.Cervantes kom til turneringen i Sevilla fra US Open, der han tapte i 1. runde.Challenger-turneringer er nivået over Futures-turneringer, der Ruud har spilt så langt. Det er første gang unggutten spiller en turnering på det nivået, og nå er han altså i semifinale.Stort løftPrestasjonene så langt vil ifølge  løfte Ruud fra 450.- til om lag 360.-plass på ATP-rankingen.Casper Ruud fikk mange hyggelige meldinger etter torsdagens bragd.– Stor takk til alle for tilbakemeldinger og meldinger. Det betyr veldig mye for meg, tvitret han og kalte dagen «forbløffende».Motstander i semifinalen blir argentinske Pedro Cachin som slo ut belgieren Arthur De Greef 3-6, 6-3, 7-5.I den andre semifinalen spiller japanske Taro Daniel mot polske Kamil Majchrzak. (©NTB)