Høgmo fortsatt landslagssjef

Landslagssjef i fotball, Per-Mathias Høgmo, leder Norge i VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia i november.

Det ble utfallet av forbundsstyrets diskusjoner i kjølvannet av de to siste VM-kvalifiseringskampene. Norge tapte 0-1 for Aserbajdsjan, og slo så San Marino 4-1 på Ullevaal.– I etterkant av kampen mot San Marino har forbundsstyret diskutert situasjonen. Som grunnlag for disse diskusjoner har toppfotballsjefen gitt sine vurderinger til forbundsstyret, og presidenten har hatt samtaler med landslagssjefen og fått hans vurderinger, melder NFF.– Med bakgrunn i ovennevnte vurderinger og styrets egen vurdering av situasjonen, har styret konkludert med at Per-Mathias Høgmo leder Norge mot Tsjekkia. Nå rettes alt fokus inn mot forberedelser til denne viktige kampen, heter det videre.Fotballpresident Terje Svendsen varslet etter tapet i Aserbajdsjan at NFF-styret ville fremskynde den planlagte evalueringsprosessen rundt landslaget. Den skulle etter planen ha startet etter Tsjekkia-kampen.– Forbundsstyret er ikke fornøyd med resultat- og prestasjonsutviklingen for A-landslaget for herrer. Vi har spilt tre VM-kvalifiseringskamper og ligger tre poeng bak det som var realistisk å forvente. Med seier i Tsjekkia vil vi være med for fullt i kampen om andreplassen i gruppa vår som kan gi playoff-plass til VM i Russland i 2018, heter det fra NFF.Forbundsstyret varsler at det i henhold til den opprinnelige planen vil gjennomføre en grundigere og bredere evaluering etter Tsjekkia-kampen.Norge møter Tsjekkia i Praha fredag 11. november. (©NTB)