Kristoff vil ikke love Boasson-støtte

Alexander Kristoff er usikker på om han vil påta seg en hjelperytter-rolle dersom Edvald Boasson Hagen blir norsk lagkaptein under sykkel-VM i Bergen neste år.

Det sa Katjusja-proffen til TV 2 da han ankom Gardermoen mandag.Løypetraseen i Bergen passer Boasson Hagen godt, hvilket betyr at gudbrandsdølen fort kan bli Norges fremste kort i jakten på edelt metall på hjemmebane.– Hvis han blir med som kaptein, så vet jeg ikke om jeg ønsker å hjelpe ham siden han ikke hjalp meg i år. Da kan det hende at jeg kjører for mine egne sjanser, men jeg vil ikke aktivt ødelegge for ham, sier Kristoff til kanalen.– Per dags dato betyr det kanskje at jeg ikke vil støtte ham, men det kan være at tonen blir en annen etter hvert. Det kan jo være at jeg klarer å legge ting bak meg, tilføyde han.Boasson på ferieKristoff satt i god posisjon i avslutningen av søndagens ritt og hadde Boasson Hagen foran seg. Da medaljene skulle fordeles, følte ikke Kristoff at lagkameraten bød på den hjelpen og fulgte den planen man hadde blitt enige om på forhånd og underveis.Boasson Hagen, som reiste rett fra Qatar til Japan på ferie, innrømmet på sin side at opptrekket ikke ble optimalt, men at han gjorde det kan kunne.Den forklaringen hadde ikke Kristoff blitt det minste mer fortrolig med dagen derpå.Gode kort– Jeg følte meg dolket i ryggen, og det føler jeg jo mer jeg ser spurten. Jeg har sett den et par ganger, og jeg føler egentlig ikke det blir noe bedre, sa Kristoff på Gardermoen.– Det er ikke hver gang man sitter i en VM-finale med så gode kort på hånden. Det kan ta mange år til neste gang, dersom det kommer noen neste gang. Det spørs om jeg glemmer det, fortsatte han overfor TV 2.Søndag kveld ble det holdt oppvaskmøte i Doha, uten at det ble full forsoning mellom de to sykkelstjernene. (©NTB)