Kronprinsparet viser «Kongens nei»

Kronprinsparet vil selv presentere den norske Oscar-kandidaten «Kongens nei» når den vises for utvalgte gjester og bransjeaktører i Toronto i forbindelse med deres offisielle besøk i Canada.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit reiser på offisielt besøk til landet i november der de blant annet vil fremme norsk film, litteratur og musikk.Filmen blir presentert for canadisk og amerikansk filmbransje i TIFF Bell Lightbox, hovedkvarteret for Toronto International Film Festival (TIFF) som finner sted i september.Visningen blir også en del av filmens Oscar-kampanje. For øvrig er det første gang «Kongens nei» vises utenfor Norge.– I Oscar-kampen dreier mye seg om å finne muligheter til å skape oppmerksomhet rundt filmen, slik at de rette personene faktisk ser filmen og kan stemme på den. Det er derfor svært gledelig at kronprinsparet kommer til Canada og presenterer filmen for et viktig internasjonalt publikum på festivalens egen kino, sier Stein Kvae, som har produsert filmen sammen med Finn Gjerdrum.Etter nesten fire uker på norske kinoer er «Kongens nei» blitt sett av over en halv million mennesker. Den har ennå ikke hatt sin internasjonale premiere. (©NTB)