– Norsk klubbfotball er kav råtten

Talentspeider Stig Torbjørnsen setter et brutalt stempel på norsk toppfotball. 

– For lite trening og altfor stort selvbilde, sier han til NTB.– Vi (norsk fotball) tror vi er mye, mye bedre enn vi er og snakker oss veldig opp. Det er det som irriterer meg aller mest. Og vi skal belære Brasil om fotball. Hva er det som tilsier at vi kan gjøre det? Vi tapte EM-omspillet mot ønskemotstanderen (Ungarn), og nå er VM-kvalifiseringen trolig over før den er i gang.Tirsdag spiller Norge hjemme mot San Marino i VM-kvalifiseringen. Der blir det høyst sannsynlig norsk seier etter 0-1-tap i Aserbajdsjan.RutineTorbjørnsen har i snart 20 år jobbet som talentspeider med Europa og Afrika som arbeidsfelt. Han kjenner internasjonal toppfotball inngående og vet hva som kreves.Han var en god stund tilknyttet Rosenborg. Nå er han ansatt av den italienske serie A-klubben Udinese.Da NTB snakket med ham mandag satt han i Finland og så en U20-landskamp mellom Sverige og Danmark.– Klubbfotballen er kav råtten. Det har vi papirer på nå. Se bare på resultatene til norske lag i kvaliken til europaligaen. Odd ble utslått av et gresk lag som kom på sjetteplass forrige sesong og var ute av sesong da kampene mot Odd gikk. Strømsgodset tapte for Sønderjyske som på den tiden lå nest sist i den danske Superligaen. Og Rosenborg taper to ganger for Austria Wien.– Vi trener også for lite i Norge. RBK trener en del mer enn de andre lagene i eliteserien, og de vinner serien med 20 poeng.

fotball
Nyheter