Ga Melgaard sexleketøy - krever to malerier

Kunstsamler Jack Helgesen hevder han har rett på to Bjarne Melgaard-malerier, etter å ha levert sexleketøy til kunstneren.

Publisert 7. nov. 2016 kl. 09.02
Oppdatert 7. nov. 2016 klokken 09.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord

Kunstsamler Jack Helgesen har saksøkt Melgaards husgalleri, Rod Bianco Gallery i Oslo, skriver DN. Rettssaken kommer opp for Oslo tingrett i januar neste år. Helgesen krever ifølge avisen å få levert to bestemte Melgaard-malerier, etter å ha levert sexleketøy til kunstneren.Ifølge stevningen, som advokat Andreas Brønner har levert til Oslo tingrett på vegne av Helgesen, heter det ifølge DN at «for rundt 15 år siden hadde Melgaard behov for diverse sexutstyr til sin kunstproduksjon. Helgesen skaffet dette til Melgaard, og partene var enige om at Helgesen skulle få overlevert to større malerier som motytelse». Melgaard har ifølge stevningen ikke oppfylt denne avtalen.Daglig leder av Rod Bianco Gallery, Svein Roar Grande, skal på vegne av Melgaard ha bedt om å få kravet dokumentert.Advokat Toril Dale som representerer Rod Bianco Gallery skriver ifølge avisen i sitt tilsvar at opprinnelsen for konflikten var at Jack Helgesen skulle delta i salg av «pakker» som var satt sammen av Melgaard-kunst.«Helgesen utviste imidlertid ingen aktivitet eller innsats for å fremme slike salg, og oppnådde heller ingen salg», skriver Rod Binacos Gallerys advokat i tilsvaret, ifølge DN.