Northug tror Klæbo vil sjokkere

Petter Northug (30) tror Johannes Høsflot Klæbo (20) kan komme til å sjokkere mer både før og etter jul.

– Likheten mellom oss er at han slo gjennom som veldig ung i verdenscupen og at han ikke har noen respekt når han står på startstreken. Det var imponerende det han gjorde på Beitostølen og ikke minst i Kuusamo, sa Northug om utøveren flere ynder å kalle «Den nye Northug».Sprintseieren på Beito og 3.-plassen i Ruka har ført Klæbo opp på listen over de heteste norske langrennsnavnene på svært kort tid.Mens det var én journalist som ville prate med ham på Beitostølen, måtte han ha et eget opplegg på Lillehammer torsdag.Der venter det klassisk sprint fredag som del én av tre i en minitour.Fort– Det har gått fort dette?– Det har gått fort. Det var ett intervju på Beito, og nå sitter jeg her. Der er artig at folk har fått med seg at det har gått bra og at de er interessert. Det setter jeg pris på. Mamma og pappa ville nok satt pris på at det tok litt mer tid, men for min del synes jeg det bare er artig.Unge Klæbo har allerede lært at det kan være lurt å slå av telefonen av og til. Det har han nok til felles med forbildet Petter Northug.– Jeg hørte nok om ham første gang for ganske nøyaktig ti år siden, i 2006. Det første skikkelige jeg husker om ham er fallet hans i Sapporo året etter. Petter er helt klart et forbilde. Om jeg kommer i nærheten av ham skal jeg være godt fornøyd, sa 20-åringen som tok valget om å bli skiløper da han begynte på videregående skole. Fram til da spilte han også fotball for bydelsklubbene Astor og Nardo i Trondheim.Ingen TourKommende helg planlegger han å gå Skandinavisk cup. Han tviler på at det blir noe verdenscup i Davos. Han tror heller ikke at det blir noe Tour de Ski på ham.– Planen er at jeg skal gå fortest mulig etter jul. Da handler det om en god treningsperiode etter Skandinavisk cup på Lillehammer. Jeg går nok ikke Tour de Ski. Det er jeg ganske sikker på at jeg ikke gjør.– Kan du vinne fredag?– Sjansen er der. Det gjelder å gjøre de riktige tingene i kveld og i morgen tidlig, få testet ski og forberede seg mentalt. Så får jeg satse på at jeg har dagen. På startstrek mister man hodet. Da spiller det ingen rolle om det er et lokalt skirenn i Trøndelag eller et verdenscuprenn.– Hva satser på du i framtida? Nå er du kjent som sprinter, men vil du også bli allrounder?– Det er ingen tvil om at jeg satser på å bli en god allrounder. Jeg har mål om å gå distanserenn. Det tar tid som senior, og som 20-åring har man kanskje ikke den kapasiteten som trengs, sa Klæbo.Ingen skal i hvert fall være i tvil om det jobbes med saken. (©NTB)

petter northug
johannes høsflot klæbo
langrenn
Nyheter