SS-soldat etterlot millioner til skotsk landsby

Landsbyen Comrie i Skottland har mottatt rundt 4 millioner kroner fra en tysk soldat som ble holdt som krigsfange der under andre verdenskrig.

Britiske pund

Den tidligere SS-soldaten Heinrich Steinmeyer var bare 19 år gammel da han ble tatt til fange av allierte styrker i Frankrike. Han ble plassert i en fangeleir i skotske Cultybraggan utenfor Comrie, skriver Press Association.Da Steinmeyer døde i 2013, 90 år gammel, hadde han testamentert 384.000 pund til landsbyen. Det tok flere år å få de rettslige hindringene ute av verden, slik at Comrie kunne motta gaven.– Gjennom hele sitt fangenskap var Heinrich Steinmeyer preget av godheten han ble møtt med av det skotske folk. Det hadde han ikke forventet, sier Andrew Reid fra fondet som skal fordele pengene, til avisa Courier.Etter krigen besøkte Steinmeyer Comrie ofte.– Han lovet å etterlate seg alt han eide, til glede for de eldre på stedet som han ønsket å takke, sier Reid.The Courier siterer følgende fra tyskerens testamente: «Jeg ønsker å vise min takknemlighet overfor det skotske folk, for godheten og storsinnet som jeg har opplevd i Skottland, både under mitt fangskap under krigen og siden». (©NTB)

andre verdenskrig
ss
skottland
Nyheter