Influensaen er på vei ned

Influensatoppen er nådd og forekomsten av influensalignende sykdommer er på vei ned, opplyser Folkehelseinstituttet.

Foto: Scanpix

Det er nedgang i antall registrerte tilfeller influensa og i antall sykehusinnleggelser.I årets andre uke fikk 2,3 prosent av dem som gikk til legen diagnosen «influensalignende sykdom». Uka før var tallet 2,9 prosent, og i romjula var tallet 3,4 prosent.I uke 2 var 184 personer innlagt på sykehus med alvorlig influensa. I alt har 1.604 personer vært innlagt med influensa siden uke 40 da Folkehelseinstituttets overvåking av influensasesongen startet.På landsbasis omtales influensaaktiviteten som middels. Det er mest influensa i Oslo, men også her er det nedgang.I de to nordligste fylkene er det økning i antall influensatilfeller den siste tiden. (©NTB)

folkehelseinstituttet
influensa
Nyheter