Nå kommer godværet!

Med unntak av Øst-Finnmark ser det ut til at stormene i Nord-Norge har passert for denne gang. I Sør-Norge blir det mildvær i helgen og begynnelsen av neste uke.

Vinterlandskap på Krokesjøen, Sjusjøen Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Fra helgen vil det bevege seg en svak høytrykksrygg inn over hele landet. Den vil gi mildere vær de fleste steder, sier meteorolog Tone Christin Thaule ved Meteorologisk institutt til NTB.Lavtrykk over BjørnøyaUvær har herjet i Nord-Norge den siste uken, men det ser ut til at det siste lavtrykket bare sneier innom helt nord i landet.– Bare Øst-Finnmark står i fare for å bli truffet av lavtrykket som nå ligger over Bjørnøya. Det vil i så fall kunne bli snakk om liten storm, sier Thaule.Fra helgen blir det mildere, også i nord. Bodø kommer til å få plussgrader på dagtid fra søndag, og nedbør vil komme som regn.OBS-varsel i nordvestDet er sendt ut OBS-varsel for Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal for det kommende døgnet. Der er det ventet 70-100 millimeter nedbør.– Denne nedbøren kommer til å trekke nordover i løpet av natt til lørdag, forteller meteorologen.I Nord-Norge er det sendt ut OBS-varsel for vanskelige kjøreforhold torsdag på grunn av sterk vind, tette snøbyger og snøfokk.– I landsdelen kommer nedbøren som sludd og snø, dermed kan det bli glatt, sier Thaule.Finest på ØstlandetBåde Vest- og Østlandet vil få gradvis kaldere vær fra lørdag. I Bergen vil temperaturen synke fra mellom 7 og 9 grader fredag til mellom to og fem grader mot slutten av helga.I hovedstaden blir det mellom 4 og 7 grader, med kuldegrader på nettene.– Østlandet, og spesielt Oslo, er mest utsatt for luftforurensning til uken. Der blir det lite vind og klarvær, sier Thaule. (©NTB)

Nyheter