Statsadvokat måtte bruke judo i Oslo tingrett

En mann som er tiltalt for overgrep mot døtrene, ble tatt hånd om av statsadvokat og tidligere judomester Morten Yggeseth da han slo seg vrang i Oslo tingrett.

Eksteriørbilde av Oslo tingrett. Norges Riksvåpen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Ifølge VG var det en amper stemning fra starten av saken onsdag, og den 49-årige tiltalte skal ha kommet med grov sjikane og trusler mot døtrene.Mannen skal ha blitt kraftig irritert da han ikke fikk lov til å sitte i retten under døtrenes forklaring. Han veltet bordet og skal ha gått til angrep på to politifolk.– Politifolkene gjorde jobben sin helt etter boken, men han satte seg til motverge. Jeg gikk bort for å roe ham ned, og da forsøkte han å nikke til meg, sier Yggeseth, som brukte en osoto-gake – beinkrok – for å stanse den tiltalte.– Han var dagens helt, ingen tvil om det, sier Mette Yvonne Larsen, som er bistandsadvokat i saken.Den 65-årige statsadvokaten er norgesmester i judo og har deltatt i VM. Han er også æresmedlem i Norges Judoforbund.Den 49 år gamle tiltalte i saken erkjenner ikke straffskyld for overgrepene, ifølge VG. Han er i tillegg tiltalt for seksuelt krenkende atferd mot en ung gutt, samt trusler mot guttens familie. (©NTB)

oslo tingrett
Nyheter
Samfunn