Vinterstorm treffer Nordland

En skikkelig vinterstorm treffer Nordland onsdag ettermiddag, men det blir neppe ekstremvær. Mildvær etterfulgt av kulde gir trolig svært vanskelige kjøreforhold.

Rica Hotel i Svolvær under storm - Foto - Scanpix

– Stormen treffer først sør for Lofoten, så dreier den nordvest i kveld, og det blir også full storm nord i Nordland, sier Tore Vassbø, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge til NRK.Tirsdag så meteorologene for seg mulighet for såkalt ekstremvær, med vind opp mot orkan styrke i Nordland, men allerede senere på kvelden så det noe bedre ut. Sannsynligheten for ekstremvær var synkende.Når vinden beveger seg lenger nord, vil den bli svekket. Troms og Finnmark slipper dermed unna med kuling.– Det kommer også mildvær med vinden, og så blir det kaldere i kveld, så det blir vanskelige kjøreforhold i dag, sier Vassbø.Det forrige ekstremværet, Vidar, rammet Vestlandet fra 11. januar i år og ga høy vannstand.Siden navn på Q, W, X og Z ikke brukes, får det neste ekstremværet et kvinnenavn på Y. Det forrige på Y – Yngve – rammet Nordland med kraftig vind natt til 31. desember 2008. Og 17. desember 2002 rammet ekstremværet Yrjan, også det med kraftig vind. (©NTB)

Nyheter
Samfunn