Falla sikret norsk VM-gull på lagsprinten

Maiken Caspersen Falla distanserte Natalja Matvejeva og sikret sammen med Heidi Weng norsk gull på kvinnenes lagsprint i Lahti-VM.

Heidi Weng gikk knalltøft på sin siste etappe og sendte Falla ut sammen med Russland etter å ha gått ifra Sverige, USA, Tyskland og de andre utfordrerne.– For et fantastisk kvinnelag. Nok et gull og vi begynner sakte, men sikkert å nærme oss målsettingen, sa landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.På siste etappe gikk Falla til i den samme motbakken Marit Bjørgen avgjorde på lørdagens skiathlon, og Matvejeva hadde ikke nubbesjans til å følge.Da Falla holdt seg på skiene gjennom Lahti-svingen, kunne hun kontrollere inn VM-gullet på oppløpet.– Det er en drøm for meg å gå med Maiken. Hun er så sterk i motbakkene, sa Weng i seiersintervjuet med FIS.Maiken Caspersen Falla var aldri i tvil om at Weng var god å ha på førsteetappen.– Jeg så henne underveis, men prøvde å konsentrere meg om meg selv. Men jeg vet Heidi er veldig sterk og hun gir aldri opp. Så jeg visste hun var god å ha på første etappe.Jessica Diggins spurtslo svenske Stina Nilsson i kampen om bronsen og sikret amerikansk medalje.(©NTB)


Les også