Han blir ny landslagssjef

Den svenske veteranen Lars Lagerbäck blir Per-Mathias Høgmos erstatter som norsk landslagssjef i fotball. Han har skrevet under på en treårsavtale.

- Vi er veldig fornøyd med å presentere Lars. Vi er blitt enig om en treårsavtale innenfor fornuftige økonomiske rammer. Dette er et løft for norsk fotball, sa fotballpresident Terje Svendsen.- Dette kjennes bra og spennende. En herlig utfordring, sier Lagerbäck.Norges Fotballforbund presenterte den nye landslagssjefen på en hasteinnkalt pressekonferanse onsdag.Lars Lagerbäck kommer til jobben etter å ha ledet Island i perioden 2011-2016.Helt siden Per-Mathias Høgmo fikk sparken i fjor høst har debatten rundt hvem som blir hans arvtaker pågått. En rekke navn har vært satt i forbindelse med den ledige jobben som landslagssjef, men Norges Fotballforbund har holdt kortene svært tett til brystet.Inntil den nye landslagssjefen tok plass på det improvisere podiet i garderobeanlegget på Ullevaal stadion onsdag, forelå det ingen bekreftede meldinger på hvem valget hadde falt på.Toppfotballsjef Nils Johan Semb har ledet jakten på Høgmo-erstatteren.