Stavanger ble seriemester i ishockey uten å spille

Stavanger Oilers er seriemester i ishockey for tredje sesong på rad. Det ble klart etter at Lørenskog tapte 2-6 borte mot Lillehammer.

Publisert 26. feb. 2017 kl. 19.46
    Oppdatert 26. feb. 2017 klokken 19.48
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 142 ord
    Stavanger Oilers, her representert ved Andre Lysenstøe. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Lørenskog måtte ta tre poeng i søndagens kamp for å bevare spenningen før siste serierunde. Det var ikke Romerike-laget i nærheten av å klare.Dermed ble Stavanger Oilers kronet til seriemester for fjerde gang i klubbens historie uten selv å være i aksjon. Rogalendingene knuste Kongsvinger 6-2 lørdag.Oilers topper tabellen med 94 poeng mot Lørenskogs 89 før avslutningsrunden spilles tirsdag.Lørenskog havnet bakpå etter snaut elleve minutter. Elias Bjuhr sendte Lillehammer i føringen på en puck fra Joachim Jensen. Sju minutter senere utlignet Jason Krog, men nærmere kom ikke bortelaget.I midtperioden la Dag-Morten Wehn på til både 2-1 og 3-1, mens Simen Rønold scoret Lillehammers fjerde for kvelden 18 sekunder ut i tredje periode.Krog skulle bli tomålsscorer for Lørenskog, men 2-4-reduseringen kom for sent. Helt på tampen tok gjestene ut målvakten, og dermed kunne Troy Rutkowski og Emil Nyhus sikre Lillehammer en pen 6-2-seier.