VM-sesongen starter - blir det norsk gulldryss?

Bookmakerne har troen.

Denne uken starter VM i både skiskyting og alpint.Mesterskapene går av stabelen i hhv. østerrikske Hochfilzen og sveitsiske St. Moritz.Fourcade er favoritt i altBookmakerne føler seg trygge på en god del norske medaljer, deriblant flere gull.- Minst to gull i skiskytter-VM gir 1,75 i odds hos NordicBet, mens pessimistene får 1,95 om det blir færre gull enn to, sier markedssjef Daniel Vassbund i det Betsson-eide selskapet i en pressemelding.- Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø er to sikre medaljekort, legger han til.Franske Martin Fourcade er soleklar favoritt på alle distanser, med vinnerodds på 1,70-1,85 hos NordicBet.På sprinten (10 kilometer) er Thingnes Bø nestfavoritt på 6,00, mens Hegle Svendsen er nestfavoritt på 20 kilometer og 15 kilometer fellesstart, til syv ganger innsatsen på begge distansene.Jansrud og KristoffersenI alpin-VM tror oddssetterne på maksimalt to gull.- Over to gull gir hele 2,50 i odds, mens to gull eller færre gir 1,45 i odds, sier Vassbund.De heteste gullkandidatene heter Kjetil Jansrud (super-G) og Henrik Kristoffersen (slalåm).Unibet har Jansrud og Kristoffersen som oddsfavoritter i de to grenene til hhv. 3,50 og 2,25 ganger innsatsen.Jansrud er også nestfavoritt i utfor på 8,00 i odds, bak hjemmehåpet Beat Feuz på 3,50.Samme Feuz er også nestfavoritt i super-G på 4,00 i odds, foran Aleksander Aamodt Kilde på 8,00.Vassbund i NordicBet lander på lykketallet syv når han tipper total medaljefangst i to mesterskapene.- Stalltipset er fire gull, to sølv og en bronsemedalje, sier han.