Hvem får først sparken i Eliteserien?

Gullet er «delt ut» før serien starter, men ellers er det mye spenning.

Førstkommende lørdag ruller fotballen igjen på norske baner.Eliteserien 2017 innledes med lokaloppgjøret der nyopprykkede Kristiansund tar imot Molde (trent av kristiansunder Ole Gunnar Solskjær).Mens hjemmelaget er ventet å slite i bunnen, tror de fleste eksperter at Molde blander seg inn i teten.- Gullet er delt utMen det er Rosenborg som er den store gullfavoritten hos bookmakerne. Det betyr at gullet nærmest er «delt ut» på forhånd.- Det er lenge siden vi hadde en så klar favoritt, men vi har vanskelig å se at utfordrerne Odd og Molde skal utfordre over tid. En pekepinn får vi jo i seriestarten når Odd besøker Lerkendal, sier markedssjef Erik Jensen i Betsson-eide Betsafe.com i kommentarer Hegnar.no har fått tilgang til.- Hos oss er det nesten tilstander som i gamle, gode RBK-dager på 90-tallet. Vi skal helt tilbake til Rosenborgs glansdager for å finne en like stor favoritt til seriegullet. Våre oddssettere ser ingen som er i stand til å matche trønderne i år, og norske tippere presser stadig oddsen nedover. Nesten alle vinnerspill hittil har kommet på Rosenborg, sier PR-ansvarlig Kjell Hanssen hos Unibet ifølge en pressemelding.Rosenborg som seriemester gir ikke mer enn 1,47 i odds hos Betsafe, og 1,75 hos Unibet.Hvem rykker ned?Odd regnes som fremste utfordrer, til 7,50 og 8,00 ganger pengene tilbake hos hhv. Betsafe og Unibet. Mens Betsafe har den tredje laveste gulloddsen på Molde, har Strømsgodset tilsvarende status hos Unibet (begge til 11,00 i odds).Strømsgodset/Molde, Vålerenga og Brann er å regne som outsidere, og gulloddsen på disse ligger på mellom 13,00 og 20,00.- Gullkampen er kanskje ikke den mest spennende, men nedrykkskampen blir fort veldig spennende. Nyopprykkede lag som Kristiansund og Sandefjord får mange tips her, men Tromsø, Stabæk og Sogndal er andre lag våre tippere tror vil få trøbbel, sier Betsafes markedssjef.Unibet tror også at Sandefjord og Kristiansund rykker rett ned, mens Tromsø og Stabæk må kjempe om å unngå kvalikplassen.AaFK-trener først ut?Betsafe har i tillegg spill på hvilken manager som først får sparken denne sesongen. Oddsfavoritt er Aalesunds Trond Fredriksen. Tre ganger innsatsen får du hvis han blir førstemann ut.- Aalesund ser svekket ut, og Trond Fredriksen hadde en god halvdel og en dårlig halvdel i 2016-sesongen. Blir det en dårlig start, vil presset bare øke. I Stabæk satser Toni Ordinas lokalt og ungt. Det er vakkert, men det er ikke sikkert det lykkes. Det koster masse penger å rykke ned, så det skal bli spennende å se om Stabæk-ledelsen kan ha is i magen om det blir magert med poeng på våren, sier markedssjef Jensen.Stabæk-trener Ordinas gir fem ganger innsatsen som første trener ut døren, mens Lars Bohinen (Sandefjord), Bård Flovik (Tromsø) og Ian Burchnall (Viking) så følger til 8,00 i odds.- Tryggest sitter Kåre Ingebrigtsen. Vi kan ikke se at han ikke leder Rosenborg til et nytt gull, og da er alt flott på Lerkendal, mens Dag-Eilev Fagermo (Odd) og Tor Ole Skullerud (Strømsgodset) også har stor tillit i sine klubber, avslutter Jensen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også