<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Høyesterett avviste Messi-anke

Spansk høyesterett har besluttet å opprettholde fotballstjernen Lionel Messis straff på 21 måneders betinget fengsel for skatteunndragelse.

    Publisert 24. mai 2017 kl. 14.42
    Oppdatert 24. mai 2017 klokken 14.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 209 ord
    Fotballspiller Lionel Messi - Foto: AP

    Barcelona-juvelen kom dermed ingen vei med sin anke i saken mot ham, melder den spanske radiokanalen Cadena Ser.Messi og hans far ble dømt til 21 måneders fengsel da saken var oppe i det spanske rettssystemet i juli i fjor. Dommen, som omhandler tre tilfeller av skattesvik, ble anket på stedet.Ifølge spanske skattemyndigheter skal familien Messi ha unndratt rundt 40 millioner kroner i skatt gjennom å plassere penger i selskaper i Belize og Uruguay.Fotballstjernen har hele tiden hevdet sin uskyld og henvist til at faren Jorge har hatt full kontroll over hvordan formuen hans ble forvaltet. I tiltalen konkluderer også påtalemyndigheten med at Jorge Horacio Messi er hovedpersonen bak skattesviket.Samtidig har det fra aktoratets side vært hevdet at Lionel Messi etter alt å dømme har kjent til sin fars praksis.Far og sønn Messi slipper å sone i fengsel ettersom det i Spania er vanlig praksis å gjøre straffer på under to år betinget for førstegangsforbrytere.Saken mot Messi og faren så dagens lys i 2013. Skatteunndragelsene skal ha funnet sted i perioden 2007 til 2009. Pengene stammer fra sponsoravtaler med flere store internasjonale selskaper.Lionel Messi er dømt til å betale en bot på i underkant av 19 millioner norske kroner, mens faren må ut med i underkant av 14 millioner kroner.(©NTB)