Rekordvarm dag på Vestlandet

Med sine 25,6 grader ble Etne kommune den varmeste på Vestlandet lørdag. Bergen fikk sin foreløpig varmeste dag i 2017 med 23,8 grader.

– Årets hittil varmeste dag i Bergen er et faktum nå klokken 14! 23,8 grader, skriver Yr på Twitter . Målingen ligger tett opptil den høyeste målingen byen har hatt det siste året. 16. september ble det målt 24,2 grader.Byen er preget av det fine været og folk tar til parkene, skriver Bergens Tidende. Dessuten kan det fine helgeværet glede turistene på de fem cruiseskipene som ligger til kai i byen og de som deltar på Festspillene.Imidlertid er det naboen i sør, kommunen Etne, som fikk Vestlandets varmeste dag lørdag med 25,6 grader.Lenger sør er det også grunn til å glede seg over været. I Stavanger er det 24 grader, mens det i Egersund er 22 grader ved 18-tiden lørdag.I Molde, nord i landsdelen, ligger temperaturen på 20 grader lørdag kveld.Både Trondheim og Oslo fikk også en fin dag lørdag. I hovedstaden var det meldt 26 grader. I landets nordligste deler skinte sola, men der fulgte ikke de varme temperaturene som store deler av landet har hatt. Fredag viste gradestokken minus 6,5 grader i fjellpartiet Gamanjunni i Kåfjord i Troms.(©NTB)


Les også