Østlandet kan vente kraftig nedbør

Et kraftig og svært vått lavtrykk på vei mot Sør-Norge kan føre til et helt døgn med betydelig nedbør på østlandet onsdag.

– Dette har ligget i de to siste prognosene. Det er fortsatt noen dager fram, men dette vil garantert skape problemer hvis lavtrykket treffer slik det nå ser ut, sier meteorolog Roar Teigen i StormGeo til VG.Regnværet ser ut til å komme inn natt til onsdag, og det vil regne mesteparten av det døgnet.– De områdene som ligger an til å få med regn, er de vestligste delene av Østlandet, det vil si områdene Hallingdal–Numedal. Her kan det komme så mye som 60 millimeter nedbør lokalt på ett døgn, som er svært mye til å være juni, sier Teigen. Han mener det er nok til å skape flomsituasjoner i flere vassdrag og viser til at månedsnormalen for nedbør i dette området er på 50–80 millimeter.Nord i landet derimot, ser det ut til å endelig gå mot sommer ettersom temperaturene ser ut til å stige.(©NTB)