Den amerikanske svømmestjernen Ryan Lochte var siktet for å ha avgitt falsk forklaring i forbindelse med en episode under Rio-OL i fjor.Lochte og tre andre amerikanske svømmere hevdet i et intervju med NBC at de var blitt ranet av av personer utkledd som politifolk under en bytur i Rio etter at konkurransene var over.Det viste seg imidlertid å være en oppdiktet historie, da bilder fra overvåkningskamera viste at de fire svømmerne begikk hærverk på en bensinstasjon, samt havnet i håndgemeng med sikkerhetsvakter på stedet. AvvistDenne uken har en brasiliansk domstol avvist saken mot Lochte på bakgrunn av at hans uttalelser om ranet til TV-kanalen NBC ikke tilsvarer det samme som å avgi falsk forklaring, ifølge Bloomberg. I Brasil kan en slik handling straffes med opp til 18 måneder i fengsel.- Vi er glade for at retten endelig har avvist straffesaken mot Mr. Lochte, samt at de også anerkjenner at han ikke gjorde noe straffbart i Brasil. Vi håper at påtalemyndigheten aksepterer rettens beslutning slik at denne historien endelig kan bli lagt død, skriver Lochtes advokat, Jeff Ostrow i en mail til nyhetsbyrået AP lørdag. Lochte ble suspendert fra det amerikanske svømmelaget i 10 måneder på grunn av oppførselen i Rio.Suspensjonen var over 30. juni.