Det kommer fram i dokumenter som en russisk hackergruppe offentliggjorde onsdag.VG sitter på dokumentene der nordmannen får merkelappene «sannsynligvis dopet» og to ganger «blodpasset mistenkelig, mer informasjon kreves». Dokumentene skal stamme fra våren 2016.Ingebrigtsen har aldri testet positivt for et forbudt stoff. De lekkede dokumentene fastslår ikke at nordmannen er dopet, men indikerer kun at varslingslampene hos Det internasjonale friidrettsforbundet begynte å lyse på grunn av 26-åringens blodverdier.Ifølge VG er det trolig programvare som automatisk har «flagget» verdiene til den norske løperstjernen.– Vi har i lang tid mistenkt at Henrik står på en liste hos IAAF. Det har vært mye testing. Noen ganger har han løpt mot nesten utelukkende afrikanere og likevel vært den eneste som ble testet etterpå. Det syntes vi var påfallende, sier pappa og trener Gjert Ingebrigtsen til VG.– Han liker ikke å bli mistenkeliggjort, sier løperens trener og far om hva han tenker om at dokumentene blir kjent for allmennheten.Friidrettspresident Ketil Tømmernes vil ikke uttale seg.– Dette er ekstremt personsensitiv informasjon, og vi vil ikke uttale oss om det nå, sier han.Gjert Ingebrigtsen sier følgende om høye blodverdier:– Vi har brukt høydetrening systematisk i mange, mange år. Det er nettopp høye blodverdier vi er ute etter. Når man oppnår det, så blir man altså mistenkeliggjort. Det er spesielt, sier Gjert Ingebrigtsen til VG.IAAF uttaler til VG at de sjekker om de lekkede dokumentene faktisk er ekte. Trolig stammer innholdet fra et hackerangrep i april.(©NTB)