Johaug-dommen utsatt igjen

Therese Johaug må vente enda litt til på den endelige dopingdommen fra Idrettens voldgiftsrett (CAS). En avgjørelse kommer tidligst 18. august.

– Ja, det stemmer det at vi har fått melding fra CAS om en utsettelse, opplyser skistjernens manager Jørn Ernst til NTB.Han presiserer at det nødvendigvis ikke betyr at avgjørelsen kommer fredag 18. august.– Det vi vet er at den ikke kommer før den datoen, forteller Ernst.Det var Aftenposten som omtalte saken først etter å ha snakket med Johaugs advokat Christian B. Hjort.– Har dere noen tanker om utsettelsen?– I utgangspunktet ikke. Det blir bare spekulasjoner å si noe om tidsperspektivet. Det kan like gjerne være på grunn av ferieavvikling. Men det er klart at Therese gjerne skulle ha hatt en avklaring. Hun har allerede ventet lenge, sier Ernst.I juni var Johaug til høring i hovedkvarteret til CAS i Sveits. Det måtte hun fordi Det internasjonale skiforbundet (FIS) valgte å anke 29-åringens utestengelse på 13 måneder. FIS mente dopingdommen ikke var streng nok.En måned senere fikk Johaug og teamet rundt henne beskjed om at en CAS-avgjørelse ikke ville komme før i starten av august. Nå må hun vente ytterligere noen uker.Johaug avla 16. september i fjor en positiv dopingprøve for det forbudte stoffet clostebol etter bruk av en krem (Trofodermin). Hun ble i vinter dømt til 13 måneders utestengelse av Domsutvalget i Norges Idrettsforbund.(©NTB)

therese johaug
doping
Nyheter