I en undersøkelse fra Ipsos på vegne av RiksTV ble nordmenn bedt om å vurdere hvilken skjerm de foretrekker å se TV på i hverdagen versus sommerferien.Mens 75 prosent foretrekker å se TV på den tradisjonelle TV-skjermen til vanlig, oppgir 63 prosent at de foretrekker det samme i løpet av ferien. PC eller Mac som foretrukket skjerm går ned fra 12 til åtte prosent når nordmenn går inn i feriemodus.Mobil og nettbrett går imidlertid opp, og størst vekst har nettbrettet som går opp fra fire til åtte prosent. Ti prosent har svart at de foretrekker mobilen som TV-skjerm i sommer, versus åtte prosent i hverdagen.- Selv om man er på farta eller på ferie, forsvinner ikke behovet for de gode TV-opplevelsene. Men man flytter gjerne TV-opplevelsen over til andre skjermer. Vi ser dette på egne tall også, og det er ikke uten grunn av TV-leverandørene de siste årene har lagt investeringene sine i mobile TV-løsninger, sier kommunikasjonsrådgiver Tone Mesna i RiksTV.Totalt deltok 1010 respondenter i den landsrepresentative undersøkelsen som ble foretatt i overgangen mellom mai og juni.