Fotballspiller Cristiano Ronaldo - Foto: AP

Ronaldo må møte i retten

Cristiano Ronaldo må mandag møte i retten for å svare på anklagene om å ha snytt spanske skattemyndigheter for 136 millioner kroner.

I juni ble det kjent at den spanske påtalemyndigheten hadde opprettet sak mot portugiseren. Han er beskyldt for å ha unndratt seg skatt på 14,7 millioner euro gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.Ronaldo må svare for seg i en domstol i Pozuelo de Alarcon, en rik forstad til Madrid. Han møter opp rett fra ferie.Påtalemyndighetens påstand om Ronaldos skattesnusk skal være basert på en rapport fra det spanske skattevesenet (AEAT). Anklagene går ut på at Ronaldo i 2010 opprettet en forretningsstruktur som skulle skjule deler av inntektene hans i Spania.Risikerer fengselDe første anklagene mot stjernespilleren dukket opp i forbindelse med «Football Leaks»-avsløringen i desember i fjor.Ronaldos agentbyrå uttalte da at han har oppfylt sine skattemessige forpliktelser, og at dokumentasjonen var oversendt skattemyndighetene i Spania.32-åringen, som ifølge Forbes er verdens best betalte idrettsutøver, har avfeid alle anklager. Portugiseren risikerer fengselsstraff om han blir funnet skyldig.Tidligere i sommer ble det også kjent at Manchester United-manager José Mourinho er under etterforskning for skatteunndragelser på rundt 30 millioner kroner. Saken dreier seg om årene 2011 og 2012, da han var trener i Real Madrid.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også