Stordalen slo Maaseide i Blindleialøpet

Flere profilerte næringslivstopper stilte til start i årets utgave av Blindleialøpet.

Blindleialøpet, det 9km lange kajakkracet i Blindleia utenfor Lillesand, ble avholdt lørdag.Som vanlig stilte hotellkonge Petter Stordalen til start i K2-klassen sammen med sin faste makker Magnus Hamar.Det var dermed duket for en prestisjeduell mellom Stordalen og Bjørn Maaseide som for anledningen hadde slått seg sammen med landslagspadler Fridtjof Falch.Stordalen uttalte til Finansavisen i forkant av løpet at målsettingen var å begrense forfallet, samt å gjøre det bedre i år enn i fjor da duoen endte på fjerdeplass etter å ha gått for hardt ut.– Vi var litt overoptimistiske. Og vi kommer mest sannsynlig til å gjøre samme feilen i år, sa en munter Stordalen til avisen.Årets løp endte med en 6. plass etter å ha havnet i den sammen fellen nok en gang.– Alt er bra med Blindleialøpet. Det er et fantastisk arrangement, med mange flotte frivillige som legger til rette for at vi skal ha det kjempemoro. Det var veldig morsomt, men det skjedde det som pleier å skje: Vi gikk alt for fort ut i starten, kommenterte Stordalen til Fædrelandsvennen etter lørdagens race.Tiden 42:05 var likevel 1.20 minutter bedre enn fjorårets tid, og duoen Stordalen/Hamar fikk også gleden av å legge båten med Maaseide og Falch bak seg på resultatlisten. Maaseide og Falch padlet til slutt inn til en sterk åttendeplass på tiden 42.37, et drøyt halvminutt bak hotellkongen.Jan Amund Vold og Erik Usland-Gade fra Oslo Kajakkklubb vant på tiden 38:08. Spreke næringslivstopperI K1-klassen som for tredje gange ble vunnet av fersk EM-bronsevinner Eivind Vold, finner vi også flere profilerte folk fra næringslivet på resultatlisten.Knut Engebregtsen, produktsjef for strekkstag plattformer i Aker Solutions, en habil idrettsmann som blant annet har klasseseire i Birkebeinerrennet å skilte med, tok en solid 23.plass, snaut 11,5 minutter bak vinneren.Styreleder i Centragruppen, Christian Stabell Eriksen som er nummer 369 på Kapitals liste over Norges rikeste, klatret 20 plasser fra i fjor og endte på 45. plass.Rett foran ham kom en annen sprek finanstopp, Atle Vereide i SEB, som padlet inn til en 43. plass, opp 14 plasser fra året før.DNB-sjef Rune Bjerke har også stilt tidligere, men var ikke å finne på årets resultatliste. Dobbelt olympisk mester i padling, Eirik Veraas Larsen som i vår startet i jobben som sportssjef for Norges Padleforbund, tok 12. plassen.