Trykket i seg 72 pølser på ti minutter

– Jeg er bare en liketil kar som liker å spise.

Joey Chestnut wins the Nathan's Annual Famous International Hot Dog Eating Contest, marking his 10th victory in the event, Tuesday July 4, 2017, in New York. (AP Photo/Bebeto Matthews) Bebeto Matthews
For tiende året på rad gikk Joey «Jaws» Chestnut seirende ut av den årlige pølsespisekonkurransen i New York som holdes under 4. juli-feiringen.I løpet av ti minutter klarte 33-åringen fra California å jafse i seg 72 pølser på Coney Island der konkurransen avvikles.– Det handler om å presse kroppen til det ytterste, forklarte Jaws.I fjor maktet han «bare» 70 pølser med brød, men det var nok til å sikre seieren i konkurransen som siden 1916 er blitt avviklet i den digre pølsebua NathanŽs Famous.– Han er en amerikansk helt. Han representerer frihet og det amerikanske idealet, utbasunerte arrangøren George Shea om vinneren overfor publikumet på 30.000 som hadde kommet for å se på.Joey Chestnut selv var noe mer beskjeden.– Jeg er bare en liketil kar som liker å spise. Jeg er en heldig fyr som får reise verden rundt å spise og få folk til å smile, sa han.(©NTB)