Det ble stjålet sykler for 69 millioner kroner i fjor, viser tall fra Finans Norge. I tillegg er det store mørketall.- Det vil si at det forsvinner flere sykler i timen, døgnet rundt, året rundt, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.I 2016 ble 8901 sykkeltyverier anmeldt til politiet i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Drammen og Troms. Men ikke alle tyverier blir anmeldt.- Mange sykler har lavere verdi, og på grunn av egenandelen når de skal erstattes, er det nok mange som ikke melder fra om tyveriene, sier Voll.Oslo verstI 2016 ble det anmeldt tyveri av 5319 sykler i Oslo, 1102 i Trondheim, 1010 i Stavanger, 986 i Bergen, 247 i Troms og 237 i Drammen ifølge politidistriktene i landet. Se oversikt i tabeller nederst i saken på 
naf.no.Det er imidlertid stor forskjell fra bydel til bydel. På St.Hanshaugen og Grünerløkka blir det konsekvent stjålet flest sykler - mot færrest antall tyverier på Stovner og Grorud.
  • Velg en god sykkellås, og bruk gjerne to stykker
  • Lås sykkelramme og bakhjul til et sykkelstativ eller en solid stolpe
  • Ikke la sykkelen stå ute om natten
  • Parker sykkelen på godt synlige steder der mange mennesker ferdes
  • Ta med deg setet eller andre løse deler
  • Registrer sykkelen i Falck sykkelregister
  • Ved spesielt dyre sykler anbefales å tegne en egen verdigjenstandforsikring
- Oslo er definitivt byen hvor flest tyverier blir meldt, sier Voll.- Det tryggeste er å ha en bod eller et hus å parkere sykkelen i, sier Voll. I følge politiet er de fleste anmeldelsene knyttet til nettopp bysentrum og stasjoner.- Norge er kanskje et av landene i verden med de dyreste syklene. I dag er det ikke uvanlig at enkelte investerer i sykler som koster fra 30.000 kroner og oppover. For de ekstra dyre syklene anbefaler vi at det tegnes en egen verdigjenstandforsikring, sier Voll.Tips for å gjøre det vanskelig å stjele sykkelen