– Vi har dratt båter av grunn nesten hver dag i sommer, sier skipper Pål Bustgaard på redningsskøyta «Horn Rescue» på Skjærhalden.Han har ingen god forklaring på hvorfor så mange går på skjær i Østfold.– Det er jo mange båter her, og mange skjær. Men uansett hvor i landet man er tror jeg en grunn kan være at folk er for opptatt av å se på kartplotteren, og stoler for blindt på den, sier den erfarne skipperen. Færrest grunnstøtinger har det vært i Troms, med tre grunnstøtinger i sommer.De 223 grunnstøtingene gjenspeiler sannsynligvis ikke antallet som går på grunn. Disse er kun grunnstøtinger der det har vært behov for redningsskøyte for å få båten trukket av grunn.Fra 1. mai til 1. august i år har Redningsselskapets 50 redningsskøyter hatt i alt 3.445 oppdrag. Tilsvarende tall for 2016 var 3289 oppdrag.De tre mest aktive stasjoner:
  • Hvaler/Skjærhalden: 269 oppdrag
  • Stavern RS «Stormbull»: 206 oppdrag
  • Arendal RS «Inge Steensland»: 201 oppdrag