Rosenborg slo Ajax hjemme

Samuel Adegbenro headet Rosenborg til himmels. Etter 3-2 mot Ajax venter europaligaens gruppespill på RBK.

Akkurat som i bortekampen kom Adegbenro inn som innbytter og scoret. Headingen etter 80 minutter kom etter at Ajax hadde vært svært nær å gå opp til 3-2.Han driblet seg så fri og la på til 3-2 like før slutt.I løpet av vel et minutt i 2.-omgangen snudde nederlendere 0-1 til 2-1. Ved begge anledninger var det slepphendt forsvarsspill av RBK. Amin Younes og Lasse Schöne fikk ganske fritt score hvert sitt mål.Fredag ettermiddag trekkes gruppene. Ajax har spilt i en eller annen europacup hvert år siden 1965. Torsdag sprakk den statistikken.Det er bare noen få måneder siden de var i finalen i europaligaen (tap mot Manchester United).Ajax ga bort ballen helt håpløst i forkant av 1-0-målet. RBK benyttet sjansen da en kjapp og nøyaktig kontring endte med et innlegg fra høyre. Ballen havnet på bakre stolpe. Bendtner fikk tid til å klargjøre seg før han kontant headet inn ledelsen.Etter 0-1-tap i Amsterdam var den nederlandske storklubben i vanskeligheter.DominansFredrik Midtsjø la pasningen til 1-0, men mye tyder på at han forsvinner til nederlandsk fotball med det første. Det er AZ Alkmaar som vifter med eurosedlene og vil ha ham til klubben der eks-RBK-er Jonas Svensson spiller.Søndag spiller RBK kvartfinale i NM. Den kampen går hjemme mot Vålerenga. Og Eliteserien er allerede avgjort av Rosenborg.Og nå blir det minst tre europeiske festkvelder i Trondheim utover høsten. Storkjøpet Adegbenro har allerede betalt ned hele innkjøpssummen på cirka 15 millioner kroner.(©NTB)


Les også