Tidenes boksekamp drar fem milliarder

FILE - In this Sept. 12, 2014, file photo, Floyd Mayweather Jr. poses on the scale during a weigh in for a fight against Marcos Maidana in Las Vegas. Mayweather Jr. said Wednesday, June 14, 2017, he will come out of retirement to face UFC star Conor McGregor in a boxing match on Aug. 26. Mayweather, who retired in September 2015 after winning all 49 of his pro fights, will face a mixed martial arts fighter who has never been in a scheduled 12-round fight at the MGM Grand arena. The fight will take place in a boxing ring and be governed by boxing rules. (AP Photo/John Locher, File) John Locher
Søndag morgen står legenden Floyd Mayweather og MMA-utøveren Conor McGregor overfor hverandre i bokseringen i Las Vegas, skriver Dagbladet. Kampen, som av mange blir omtalt som tidenes oppgjør, er blitt ren pengemaskin. Floyd Mayweather er garantert minst 100 millioner dollar, og McGregor minst 75 millioner. Det spekuleres i at beløpene i hvert fall kan dobles. - Profilene er blitt bygget opp over lang tid. Kampen er blitt hypet i to år. Det har vært en veldig dyktig markedsføring foran denne begivenheten. Den vokser til å bli en av de største sportsbegivenhetene gjennom histoiren, sier proffbokser Kevin Melhus til Dagbladet. De største inntektene kommer via pay-per-view. Her i Norge koster det 499 kroner. Det er tidenes dyreste. I USA må man ut med nesten hundre dollar for å se kampen i HD. Det nærmer seg en omsetning på 600 millioner dollar, eller 4,71 milliarder kroner. De enorme inntektene fordeler seg slik: Sponsorbeløpene antas å nå 22 millioner, billettinntektene rundt 77 millioner. Samtidig vil omlag 50 millioner mennesker overvære kampen på TV.