Vålerenga sjokket Rosenborg

Vålerenga er i semifinalen i cupen etter en overraskende og sterk 2-1-seier mot Rosenborg på Lerkendal. Der venter Sarpsborg på hjemmebane.– Det blir en kjempefin semifinale, sa VIF-trener Ronny Deila til NRK.Deila var meget fornøyd med at det ble seier.– Vi visste at Rosenborg var slitne og at det var muligheter. Det så vi mot Haugesund sist helg. Vi trenger flere slike gode opplevelser som dette. Denne selvtilliten som dette gir oss, må vi ta med oss videre. Vi har masse talent i laget, og vi må bare få det fram litt oftere, sa Deila i seiersintervjuet.Avgjørelsen falt 15 minutter før full tid etter et strålende angrep. Simen Juklerød kom på et sjeldent løp på venstrekanten, og hans perfekte innlegg ble like perfekt headet i mål av en god Henrik Kjelsrud Johansen.Ghayas Zahid hadde en kjempemulighet til å punktere kampen bare minutter senere, men avslutningen hans trillet sakte med sikkert rett i stolpen. Der var Rosenborg heldige som slapp unna enda et mål.Uansett var det mer enn nok med de to i sekken de fikk. Rosenborg kom ikke til sin tredje cupfinale på rad, og det blir ikke «The Double» på dem denne sesongen. Rosenborg kunne ha utlignet til 2–2 med sju minutter igjen, men scoringen til Nicklas Bendtner ble annullert for offside.


Les også