Biskop fjerner kjøtt fra menyen

Biskop Atle Sommerfeldt i Borg vil gjøre en innsats for klimaet og bannlyser kjøtt fra arrangementer i regi av bispedømmet.

Biskopens nye klimatiltak omtales i Dagen.– Det har vært altfor ensidig oppmerksomhet rundt å redusere bispedømmenes utslipp knyttet til bil og fly. I Norge er vi avhengige av dette for å kunne utøve kirkens oppdrag rundt om i landet. Samtidig har det vært for lite snakk om å redusere kjøttinntaket, sier Sommerfeldt til avisen.Han viser til at dette er en enkel måte å være miljøvennlig på.– Og så er det i tillegg sunt.Biskopen sier at det har vært få eller ingen reaksjoner fra ansatte på de nye reglene, som snart trer i kraft.– Vi er ikke helt i mål ennå. Men dette er noe vi vil få til raskest mulig, sier Sommerfeldt.Han mener menneskeskapte klimaendringer er blant de aller viktigste sakene kirken må engasjere seg i.– Det er helt sentralt. Vi som kristne må gå foran, sier biskopen.(©NTB)