Italia-treningen de siste ukene har gått uten lagvenninnene Therese Johaug (utelukket etter positiv dopingtest) og Ingvild Flugstad Østberg (ikke med på samlingen).– Jeg blir litt paranoid noen ganger, eller det bare slår meg. Når man ser det Therese har vært gjennom og også til en viss grad Martin (Johnsrud Sundby) … Å komme opp i en slik situasjon selv. Det er det som er frykten, sier Bjørgen til NTB om redselen for å avlegge en positiv dopingprøve.– Vil dette være litt av lettelsen ved å legge opp, å slippe det presset?– Ja, det kjenner jeg på. Ikke minst frykten samt at man jo må si fra hvor man er hver dag. Det er frykten for å glemme og få tre prikker.
Tøft
Tirsdag morgen skulle Bjørgen tråklet seg opp hårnålssvingene i Livigno på rulleski i en ny, tøff økt. Det har hun gjort utallige ganger i sin karriere.Men hun brygget på sykdom og sto over begge dagens økter. Onsdag reiser hun hjem til Norge.Dette kan være siste gangen hun rulleski-trente i den norditalienske fjellperlen (1816 meter over havet).Bjørgen savner Johaug – mye også. – Det gjelder både å ha henne som lagvenninne og romvenninne. Det er veldig rart å ikke være på samling med Therese. Nå fikk vi møtes noen dager i Seiser Alm. Det var godt.