Tirsdag ettermiddag hadde teateret solgt drøyt 45.000 billetter til de foreløpig 73 oppsatte forestillingene av stykket, skriver.– Sist vi kan huske å ha hatt et tilsvarende salg etter en premiere, var etter Kalvøs «Tusen år og like blid», i januar 1998. Men det var før billettsalget over internett, sier informasjonssjef Ida Michaelsen til avisen.Det er «South Park»-skaperne Matt Stone og Trey Parker som står bak religionssatiren som er oversatt til nynorsk av Are Kalvø.Interessen etter premierehelgen med fulle hus og strålende anmeldelser ble nesten for mye å takle for teateret. Mandag krasjet billettsystemet på teaterets hjemmesider, og teateret ble nødt til å kalle inn ekstra mannskap for å takle telefonpågangen.– Vi hadde ekstraordinære åpningstider fra åtte om morgenen til ti om kvelden for å ta unna telefontrafikken. Jeg tror aldri vi har solgt så mange billetter på én dag før, sier teaterdirektør Åse Ryvarde til avisen.Teateret har nå satt opp flere forestillinger etter jul.(©NTB)