Sei spiste sau

I magen på en sei fant fiskerne en del av en sau fra Lofoten. Sauebonden tror også en ørn kan ha vært involvert i saken.

Sau og lam. Foto: NTB Scanpix, arkivfoto.

Det er Lofotposten som bringer dyrehistorien som involverer flere dyrearter.I magen på en sei som ble tatt fra båten Nonstind i Steigen ble det nemlig funnet et saueøre. Øremerket til sauen satt fortsatt fast, og Lofotposten har sporet opp sauebonden Roell Fredriksen.– Ka du sei? I en ... sei? utbryter han forundret da han hører om funnet.Seien ble fanget 85 kilometer i luftlinje – eller 46 nautiske mil – fra stedet der sauen hadde beitet i sommer i Flakstad i Lofoten.Bonden tror det er en ørn som har tatt lammet.– Ørnen har mistet øret i havet, og det ble dermed tatt av en fisk som seinere har svømt over Vestfjorden, tror han.(©NTB)