Thailand blir stadig mer aksepterende overfor ekteskap på tvers av landegrensene, men har innsett at mange kvinner sliter i møte med kulturforskjeller. Derfor arrangerer de nå kurs for de som skal gifte seg utenlands, melder.- Thailand tilbyr gratiskurs for å hjelpe kvinner som skal gifte seg utenlands slik at de unngår å bli lurt og bli ofre for menneskehandel, sier Patcharee Arayakul, en talsmann for myndighetene.Mange kvinner i landet anser ekteskap i utlandet som en måte å forbedre sin økonomiske status på, skriver nettsiden.- Selvsagt vil vi lære kvinnene hvordan de skal oppføre seg, vi vil lære dem om lovene i det landet de skal reise til, og hvordan de bør forberede seg før de reiser, fortsetter Arayakul.Kurset opplyser også om hvilke rettigheter kvinnene har, hvordan de kan søke hjelp og hvordan de skal håndtere "kultursjokket".Selv om det ikke finnes noen oversikt over antallet ekteskap mellom thailandske kvinner og utenlandske menn, viser en rapport fra 2004 at mer enn 15.000 kvinner fra en av de fattigste regionene i landet, Isan, hadde giftet seg med utenlandske menn og sendte en månedlig sum på tilsammen 122 millioner baht til familiene sine.- Kurset kan være svært nyttig for thailandske kvinner, mener Ploynisa Duangdararungrueng, en tidligere spa-sjef som er gift med en tysker. - Thai-kvinner, særlig de fra den nordøstlige regionen er svært beskjedne og underdanige. De må lære seg å respektere seg selv og sin kultur, sier hun.Mannen hennes, Ralf Wacker, legger til at livet i vesten kan fremstå som en drøm for kvinner i Thailand, men at man fort kan føle seg isolert dersom man flytter fra en liten bygd til en storby. Han legger til at også mennene bør gå på kurs for å forstå sine koner og deres syn på familie.