Det kanskje mest åpenbare svaret er at man er innestengt med mange andre mennesker i flere timer i et trangt fly. Men det er mer komplisert enn som så,Flyluften er ikke så skitten som du tror.Ifølge  (IATA), er risikoen for å bli syk etter en flytur den samme som andre aktiviteter med høy tetthet, som for eksempel å gå på kino. IATA hevder at HEPA-filtere kan fjerne 99,9995 prosent av bakterier i luften. I tillegg er luften halvt resirkulert luft, den andre halvdelen er frisk luft pumpet inn fra utsiden.Ifølge en studie utført av mikrobiologer på oppdrag for , er setebordene ypperlig for bakterier å vokse i. Faktisk er trykkknappen på toalettene åtte ganger mer rene.Drexel Medicine, helsevesenet ved Philadelphia's Drexel University College of Medicine, kalte toalettene på fly «en av de mest skitne stedene på et fly» og har på hjemmesiden sin advart andre om å være nær noe som helst på flytoaletter.Et annet område å unngå å være nær på fly, er ifølge Drexel lommene på seteryggen på fly. «Fra brukte lommetørkler til klipping av negler og skitne bleier - mennesker putter all slags bakteriekilder i disse lommene», skriver Drexel. Flymagasiner er også kilde til bakterier, ifølge Drexel. «Tenk på hvor mange mennesker som har bladd i disse bladene», heter det på nettsiden til Drexel som minner om at disse magasinene kun blir vasket en gang i kvartalet når de blir byttet ut med et nytt.