Kinesisk skål solgt for 304 millioner

En 900 år gammel kinesisk skål gikk under hammeren tirsdag.

Nicolas Chow, a staff member from Sotheby's, presents the extremely rare Ru Guanyao brush washer from China's Northern Song Dynasty at the Sotheby's Hong Kong Chinese Works of Art Autumn Sales in Hong Kong, Tuesday, Oct. 3, 2017. The brush washer fetched HK$294.3 million (US$37,7 million) at the auction, setting a new world record price for Chinese ceramics. (AP Photo/Kin Cheung) Kin Cheung
En 900 år gammel kinesisk skål fra Song-dynastiet har nettopp satt auksjonsrekord for kinesisk porselen, melder Sotheby's, ifølge CNN.En anonym kjøper la inn budet på hele 294 millioner Hong Kong-dollar, tilsvarende 38 millioner amerikanske dollar, etter en 20 minutters budkrig. Bollen var forventet til å gå for minst 100 millioner Hong Kong-dollar.Auksjonshuset omtaler den blå-grønne skålen som et svært viktig objekt og et ekstremt sjeldent kunstverk. Skålen skal ha blitt brukt til å vaske kalligrafipenner og malingsbørster i oldtidens Kina.